Ja som ni ser blev helgens spårtävling i umeå riktigt lyckad. Tävlade i lägre klass spår. Trodde ju att jag skulle klara det redan i höstas i skellefteå men då råkade det regna precis den dagen vi skulle tävla. Vad hjälper fullt på specialen om lilleman vägrar både lägga sig, sätta sig och krypa på apellplanen?

Men nu var det strålande sol hela helgen och vårens första riktiga värmebölja! Det var nästan för varmt tycker jag. Men man ska inte klaga.

Vi började med budföring. Själva budföringen skedde i skogen, dock efter en skogsbilväg. Vi var 12 ekipage varav bara ett annat ekipage plus Elton sprang!  Ska budföring vara så svårt moment? Tror att felet är att de flesta bara tränar detta på en och samma plats samt bara med kända människor. Elton älskar ju både människor och att springa så detta moment är hans favoritmoment! En enkel 10a där :)

Sen var det spåret. Var lite nervös för att han inte skulle plocka pinnarna eller virra bort sig i någon vinkel på vägen. Men jag hade inte behövt vara nervös. Spårupptaget gick av bara farten och sen tuffade det på, samtliga pinnar inhämtade! Dock med kraftigt tugg och en pinne plockade han bara upp i farten medan han spårade men det upptäckte jag snart :) Det var dock vääldigt varmt. Spåret gick delvis på ett hygge där det var stekhett. Hade vatten med mig men Elton vägrar bestämt att dricka när han arbetar. Han skulle kunna stupa på kuppen. Jag får vara noga med att vätska upp han innan och bada han innan arbete istället.  10a på spåret och därmed fullt på speicalen en gång till:)

Sen hem för lunch och kort vila. Tillbaka på klubben för lydnad. Lydnaden gick väl inte super mot hur han kan prestera. Skyller på hettan. De flesta hundarna var väldigt slöa. Men han gjorde alla moment. Framförgående har vi inte tränat mer än kanske 5 gånger på i år men vi fick till och med en 8a på det! Krypet som oxå är ett bra moment för oss när det är torrt i gräset fick vi dock bara en 7a på från ena domaren. Hade gärna velat sett det från sidan för av den andra domaren fick jag 9,5! Känns inte som Elton kan vara plattare mot marken än vad han redan är.. Men men.

Uppflytt blev det iallafall med 563 poäng och till och med klassvinst!