Idag var jag och Iggy på rehabträning i Gammelstad i Luleå. Tyvärr hade de ingen tid i veckan i Umeå så då fick det bli att åka till Luleå istället. Det är väldigt viktigt att komma igång med vattenträningen o sen hålla den kontinuerligt. Vi passar även på att fira nyår i Piteå hos Peters föräldrar.
 
Vi träffade en sjukgymnast som hette Malin. Hon gav ett väldigt gott och seriöst intryck. Hon började med att känna igenom honom och titta på han när han rörde sig i skritt. Lederna hade en bra rörlighet. Dock kände hon att han hade väldigt spända bogmuskler och tricepsmuskler. Speciellt på vänstra sidan (som var den "värre" sidan) Troligen har han felbelastat för att undvika att belasta insidan av armbågarna en längre tid.
 
Typiskt för hundar som har smärta i armbågarna är att de kniper in dem mot sin kropp när de går och att de då vinklar ut tassarna. Han vill gärna vrida ut tassarna när han går och sitter, Vi ska med rehab stärka de små musklerna som stabiliserar lederna och genom vattenträningen få honom att våga belasta armbågarna på "rätt" sätt.
 
Vattentraska ska han få göra 1-2 gr/vecka, oftare nu i början. Iggy går med väldigt små och trippande steg, förmodligen för att han inte riktigt än vågar ta ut rörelsen maximalt. Hoppas på att det släpper varefter han vänjer sig att gå i den.
 
 
 
Det vi ska göra dagligen är följande:
  • Cavalettiövning inomhus 2 ggr /dag
  • Massage  2ggr/dag
  • Pilates 2 ggr/dag
  • Vacker tass övning 2 ggr/dag
  • Passiv rörelseövning 2 ggr/dag
Vi fortsätter med 10 minuters koppelpromenader på slät mark fram till helgen då ska vi utöka 2 promenader till 15 minuter.
Fortsatt begränsad inomhus men har fått klartecken att kunna vara lös i ett rum så länge han är lugn och inte gör hastiga rörelser. Det är guld värt att tex kunna ha honom lös i köket tex när man är där. Vågar dock inte ha Elton och han ihop för risken att de vill busa :(
 
Rimadylen skulle vi fortsätta med en vecka till. En månad efter operationen behöver de oftast inte ha den längre. Vi fortsätter med glycoflex samt fiskolja i maten vilket kommer bli livslångt. Tydligen finns det ett ledfoder som man kan ge istället för att ge glycoflexen men det kostar 1000 kr för 14 kg! De e inte billigt att ha en sjuk hund! Jag sparar alla kvitton från veterinärräkningar o sånt. Ska räkna ut sen hur mkt operation+ rehab kostat mig. Räknade först lite snabbt på runt 20 000 kr men det kommer nog inte stanna där är jag rädd :(