Igår var vi och tränade i ridhuset igen. Det var rätt mycket folk som tränade vilket jag gillar skarpt (= mkt störningsträning) Elton har för övrigt kommit in i en period där han är väldigt nosig och disträ. Så fort vi inte håller på med ett moment så ska han nosa ÖVERALLT! Hör dåligt gör han oxå på promenader, han som förut kommit som ett skott på inkallningar och knappt nosat på promenader har blivit som en dammsugare, ska slicka på kissfläckar och är allmänt väldigt ouppmärksam på mig. Hoppas det är tillfälligt hormonrus och inte att de kommer bli hans temporära jag.

Men själva lydnaden gick iallafall mkt bra. Började med sittande i grupp. Bäst att smyga in det momentet redan nu även om det känns som lång väg till klass tre. Vill inte ha problem med en hund som av rena vanan lägger sig efter en minut. Elton satt dock som ett ljus. Nöjde mig dock med en minut. Skynda långsamt ska jag göra.  Bättre att träna korta stunder och det blir rätt än att man chansar och det blir fel.

Platsliggning sedan. Har börjat på att gå ut ur ridhuset 30 sek. Har gått bra de två gångerna som jag har gjort det :) Fasen vad skönt de känns, för ett år sedan hade jag problem med kryp och andra oroligheter men han känns betydligt säkrare nu. Dock kan jag säkert få bakslag om jag blir för ivrig så därför smyger jag fram i ökad svårighet istället.

Tränade fritt följ med kommendering. Med korv som belöning går han hur bra som helst. Men de är ju de där med att öka uthålligheten, minska belöningarna men bibehålla samma kontakt... Tränade rätt mycket på rutan. Här går de ett steg frammåt och tre tillbaka känns de som. Suck!

Blev ruskigt irriterad på en man som lät sin hund pissa på ridhusväggarna förresten. När jag sa till han blev han förbannad. Rasta ute för F*N. De där gör hunden inte för att den är kissnödig, de gör den för att markera och det är INTE ok. Äckligt är det. Fick sen höra att han var en av de som hade varit medlem längst i klubben och ingen vågade säga emot honom. Men att jag var modig som vågade säga ifrån.

Tror jag har fått lite skinn på näsan av att jobba  på skogsstyrelsen. De ringer ibland folk som inte har nått för sig än att klaga. Man får försöka ha lite distans till sådana personer. Inte ta något personligt. Förresten har det varit rätt lugnt på jobbet nu i januari. Pga av all snö så är det inte så mkt utejobb som kan göras. Men visst, det KAN göras, bara de att alla markägare är så lata att de inte orkar gå ut i skogen o pulsa i snön ;) Så jag har mest suttit vid datorn och fylllt i register. Ruskigt tråkigt. Vill ut, speciellt idag då solen skiner.