Efter jag tog beslutet att lämna tillbaka Gimli så var jag fast besluten att jag måste hitta mig något nytt relativt fort. Går det för länge så hinner jag helt tappa stinget och suget efter hundträningen.
 
Men i efterhand borde jag ha tagit beslutet många månader tidigare än jag gjorde. För det blev otroligt dålig timing. Alla skulle nämligen ha hund nu när coronapandemin gör att folk kan jobba hemmifrån och har en annan möjlighet att ha valp.
 
Kontaktade flertalet kennlar men vissa av dom svarade inte ens på telefon/mail. Fick dock kontakt med två kennlar, vilka verkade ha hundar helt i min smak, hundar med mycket motor och arbetslust och inte för mjuka. I slutändan blev det dock ingen av de två av olika anledningar.
 
Av en händelse fick jag kontakt med en kvinna som ägde en liten kennel utanför Eskilstuna och hon hade en tik som snart skulle valpa. Hon ägde både tik och hane så båda gick att träffa.  Tiken hon hade kände jag inte alls till men hanen var från Huntrets kennel som många hade pratat gott om.. Tanken var att jag skulle träffa henne och hennes hundar i samma veva som när jag åkte ner till Uppsala för o lämna igen Gimli. Men sen blev det inte då hon var tvungen att jobba med kort varsel. 
 
Istället kontaktade jag nästan alla som ägde syskon till hanen resp tiken via messenger för o höra vad de tyckte om hundarna samt även ägare till valpar från tikens tidigare kull.. Jag skrev listor och försökte få mig en bild av hur hundarna var. De som slutligen gjorde att jag bestämde mig var att jag fick kontakt med ägaren till hanens syster. Jag fick se en film på hennes bph och blev helt såld. Då bestämde jag mig att de var en sån hund jag ville ha. 
 
Jag bestämde med ägaren till kenneln att jag skulle hälsa på när valparna var 6 veckor. Och om jag inte tyckte om föräldrarna eller valparna kunde jag säga nej. 
 
Jag hade även ett reservalternativ. Jag fick kontakt med en annan kvinna som fått en kull valpar som var väldigt intressanta. Dock bodde hon ännu längre söderut så jag bestämde att om jag inte föll för den första kullen så skulle jag åka ner o hälsa på henne o hennes hundar. 
 
När jag kom ner till Eskilstuna o träffade valparna blev jag inte helt såld på direkten. De var närmare 30 grader och sol och valparna var trötta för de låg och sov då de precis hade busat hela morgonen. De var inget fel på dem men de kändes inte jätteframmåt. Men sen tog hon ut föräldrarna och WOW! Jag föll direkt för hanen. Så robust, rejäl, frammåt och social! Och enligt kennelägaren så förväntade hon sig hundar med MKT motor och utan att vara för veka. Så jag kände bara att jag var tvungen att ta en valp :)
 
Så på den vägen är det. Så typiskt att de kom ut en väldigt spännande omplacering på 10 mån två dagar innan jag skulle åka ner o hämta. Hade jag vetat om den tidigare hade jag kanske testat en omplacering istället och sluppit valpperioden. Men nu kändes de drastisskt att ändra planerna så nära inpå. 
 
I nästa inlägg ska jag skriva lite mer om Zack :)