Ja de e Elton numera! Jag kan inte fatta det, måste nypa mig i armen. Att min fina lilla skrutt blivit SE LCH på tre raka 1:a pris i Elitklass och med klassvinst dessutom samtliga gånger, det är för otroligt för att vara sant!
 
Det här är min första champion titel någonsin så extra kul känns det nu. Men fler hoppas jag det ska bli :)
 
Tävlingen ägde rum i Åsele ishall. Samma plats som jag tävlade i lydnadsklass tre förra året vid samma tidpunkt. Även då gick det vägen med ett 1:a pris. Många har klagat på hur pass knepig miljön är. Dåligt underlag, iskallt, barn som springer på läktare, två banor igång samtidigt mm. Men vi klarade den miljön! Och det har vi alltså gjort nu två gånger. Och två gånger har vi tävlat med 2012 års SM domare Cecilia Lundgren. Inte får man gratispoäng av henne,  men de poäng man får är man väl värd! Detta gör mig än stolt över mitt 1:a pris idag :)
 
Mina poäng:
 
Platssittning: 10
Platsliggning: 9,5
Fritt följ: 8
Zätat: 6
Inkall m stå och ligg: 9,5
Rutan: 10
Apporteringsdirrigering: 8,5
Metallapport: 8,5
Vittring: 7
Fjärr: 8,5
 
Totalt: 275 poäng av 320 och ett 1:a pris!  samt klassvinst av 5 deltagare
Dessutom delar de ut ett vandringspris till tävlingens bästa hund. De räknar ut vem som har den procentuellt högsta poängen av alla deltagare i alla klasser. Elton kom på 2a plats, bara en tjej i klass 1 hade högre, det var lite småkul.
 
Totalt sett är jag väldigt nöjd med programmet, i zätat missade han ett skifte (sättandet), i fria följet så släpper han i språng marsch och i bakåtförflyttningen, vittringen tuggar han lite och i apporteringsdirigeringen har han slarvigt gripande och tempoförändring. Jag ser en trend i avdragen ;) Men jag har även fått  en 10:a på rutan varje gång jag tävlat!
 
Han har en otroligt fin grund att stå på men om jag skulle satsa på att kvala till SM så måste dessa små detaljer rättas till. Vi får se om jag ids traggla vidare med lydnaden eller om jag släpper det helt och nu övergår till brukset istället.
 
Elton kan nu titulera sig LP1 LP2 LP3 SE LCH Witch hunts Elton John! Det har gått som på räls för oss, vi har tävlat lydnad 13 gånger och vi har fått  ett 1:a pris 12 av de gångerna.
 
Jag samåkte dessutom med en klubbkompis till tävlingen och som tävlade LKL 1 och hon fick prick 160 poäng och blev lika glad som mig för sitt 1:a pris, så grattis Susanne!
 
Ikväll kommer jag somna gott :)