Tjohoo äntligen har den riktiga vintern kommit till Umeå. Från ingenstans kom den dessutom i torsdags o sen har de bara vräkt ner snö konstant sen dess. Ingen kan vara lyckligare än jag just nu :)
 
Tyvärr så är inga skidspår preparerade ännu, de krävs nog lite mer snö för det. Men jag och en  tjej testade att åka på fotbollsplanerna vid nydala för där var det rejält med snö. Det var tungåkt men det gick!  Jag var lite nervös för hur Iggy skulle reagera. Dels för att det var ganska tungt att dra och dels att ha mig på skidor bakom som han inte är van vid. Men duracellen brydde sig inte ett dugg utan sprang för glatta livet och drog på som bara den!  :)
 
Så det blev ett varv där han drog själv och sen blev det ett varv där jag kopplade ihop honom med Elton. Iggy drog faktiskt bättre än farsan! Så totalt blev det 2 x 600 meter.  Ville inte köra mer. Energin fanns kvar för att köra fler varv men eftersom det var ganska tungt före så vill jag inte fresta för mkt  på Iggy och jag vill inte heller att hundarna ska bli helt slutkörda o trötta. Att dra ska vara kul! Då slutar man när de går som bäst!
 
Längtar så mycket tills att det går att köra på ett preparerat skidspår :)  Håller sig minusgraderna så dröjer det nog inte alltför länge :)
 
Sen efter skidturen bar det av till Loboohallen och två timmars lydnadsträning.  Körde platsmomenten med störning (var ganska mkt störning då vi var hela 6 ekipage samtidigt som tränade) men de gick väldigt bra! Sen blev det att träna rutan med läggande, inkallning med ställande, hopp över hinder från konstiga vinklar och fritt följ såklart!
 
Efteråt prommis på ängarna vid loboohallen. Ett fyspass för både hundar och ägare då det var väldigt mkt snö vi fick pulsa igenom.
 
Kort och gott en väldigt kul helg :)