Ja inte deltog jag om det var det ni trodde av att ha läst rubriken :P Men det var ett ypperligt tillfälle till att dra med hundarna och passivitetsträna det svarta odjuret. Och idag var han mest dryg. Han blev helt tokig av att se alla hundar och folk och slet och drog så att jag fick ont i händerna så fort det gick förbi någon hund eller människa där vi var. Det är väl bara att konstatera att ett smockfullt ridhus med hundar och människor är lite väl mycket för honom just nu att kunna hantera. 

 Jag var där i fyra timmar och kollade på cockrar och socialiserade mig med trevligt hundfolk. La ett spår i skogen bakom ridhuset så att odjuret skulle kunna få göra av med lite energi. Det var jättemycket sly där och all vegetation var vit av frost men jag ville iallfall testa hur det skulle gå. Elton blev helt galen av att få spåra igen och hoppade mest på bakbenen spåret igenom medan jag gick bakom i min takt med linan i ett stadigt grepp. Tror jag måste lägga korvringar och kycklingfileér i spåret för att få ner tempot eller nått... För små godisbitar som ligger i spåret vill han då inte äta. Belöning äter han men bara för att få det överstökat och få fortsätta spåra. Spårtokig kan man kalla honom!

Efter spåret gick jag in i ridhuset igen och då minsann kunde killen slappna av! Det räcker tydligen inte med en ordentlig promenad för att han ska bli av med energi.

Träffade en tjej med jaktlabbe som ställde ut. Hon fick en trea medans några tjocka korvar fick ettor och ck:n. Tycket att det är sjukt, varför premiera hundar som är handikappade av sitt utseende? Jag menar det gynnar ju inte raserna, tvärtom. Samma sak med cockern, Elton skulle nog åka ut med huvudet först om jag gick in i ringen medans hunden som har längst päls (som aldrig torkar och alltid tovar) och längst öron-öroninflammation vinner. Typ.

Nu ska jag på söndagsmiddag med familjen