Blää! Igår hittade jag en fästing på Wilma. I mars! Det är inte sant. Hatar de små äckliga odjuren. De verkar gilla henne för förra året fick hon flera stycken medan Elton och andra vänners hundar klarade sig. I år lär man ju inte kunna hålla räkningen tyvärr :( En klar nackdel med att flytta söderut.

Funderade på om man ska köpa fästinghalsband till dom men när man googlar på "fästinghalsband" så låter det som om det är rena giftet och vissa hundar tom kan dö av dom. Men vad ska man göra om man bor i fästingområde, man vill ju inte att hundarna ska få borrelia med allt vad det innebär. "Pest eller kolera" känns de som. Blev lite nyfiken på de här med bärnstenshalsband. Fanns en återförsäljare som gav pengarna tillbaka om man inte var nöjd.. då måste de väl kunna funka?! Hade gärna hört av fler som provat och som det funkar för för det är ju 100% giftfritt.

Wilma den stackarn har dessutom troligen fått en pinne i ögat medan vi var i skogen idag. Det rinner och hon vill inte titta med det ögat. Ska till veterinär och undersöka för säkerhets skull.

Var och tränade idag på klubben. Nu har agilitybanan kommit ut, jippie :) Nu kan jag börja träna med Eltis! Nått av de första han gjorde var att springa upp på gungbrädan och ramla av den :( Om nått sånt hade hänt Wilma hade det tagit månader innan hon hade gått upp på den igen. Elton var lite tveksam men gick upp på den och jag höll emot på nervägen. Efter några gånger var det inga problem! Jag blir övverlycklig över vilken härlig hund med bra nerver jag har! Det var förresten en föreläsning på klubben om farliga hundar, nervkonstitution, lagen osv. Och jag kan nog hålla med om att en av de viktigaste sakerna med en hund är att den har bra nerver.