Ååå, vilken härlig känsla efter dagens dragpass :) Är så grymt nöjd med bägge hundarnas insats. Dragträning med draghundsklubben på kulla. Vi körde den långa slingan. Har aldrig gjort det förut på barmark. Bestämde mig för att köra Elton först eftersom han är lättare att styra, gasa och bromsa. Vi var riktigt många på träningen och iomed att jag aldrig kört långa slingan så ville jag ta de säkra före det osäkra eftersom jag vet att den är väldigt kurvig på sina ställen.
 
Elton gick riktigt bra, vi fick även chansen att köra om en engelsk setter vilket gick smidigt och bra. Tror Elton tyckte de var kul att testa en ny sträckning på banan. Men jag är ju glad att jag kör cocker och inte Vorster för den första delen av banan är som en stig och den är ganska kurvig på sina ställen.  Det hade aldrig gått att cykla där med min andra cykel. Den hade skakat sönder och samman.
 
Efter målgång bytte jag till Iggy. Medan jag värmde honom så såg han tre ekipage dra iväg. Men jag väntade ett tag innan jag åkte iväg för att jag inte ville att han skulle få så stor retning. Han drog på jättebra hela vägen! Vi kom ikapp två ekipage som vi dessutom fick köra om. En munsterländer  och en Vorster.   Trots att Iggy var ganska trött och säkerligen hade kunnat ha svårt att gå om så sket han fullständigt i dem utan bara drog förbi utan en tendens till att sakta in ens :) Så himla kul!! Det kan ju ha hjälpt till att vi bara var nån km från mål och att han kände dragningen dit.
 
Så vi drar helt enkelt ett streck över lördagens träning på kulla som gick helt åt skogen. Kan bara konstatera att det är en miljon gånger svårare för Iggy när vi tränar tillsammans med hans kompisar än när vi tränar med för honom helt okända hundar.
 
6,2 km på 19 min. Medelhastighet 19 km/tim, Maxhastighet 24 km/tim
 
 
 
Tränade förresten i loboohallen för första gången för hösten i fredags. Jag kände inte alls mig peppad faktiskt att kliva in där. Nog är det jättebra att ha en lokal att va i under vintermånaderna men nu när jag är mammaledig o kan träna i dagsljus så föredrar jag faktiskt att vara utomhus. Man blir så begränsad i vad man kan göra i en 20x30m lokal.   Rutan vill jag nog inte träna på alls därinne för det är så sjukt mkt lättare att hitta rutan när den bara kan stå på typ 2 ställen i lokalen, så jag vet inte vad den träningen skulle ge. Apporteringsdirgeringen går väl o träna men de e knappt den ryms likaså det nya momentet.  Inkallning med stå och ligg ryms inte då de kräver minst 30 meter.
 
Så när jag tränar ute får det bli fokus på moment som är utrymmeskrävande.