Det gäller o ta vara på sina sista lediga dagar. Peter är i Skellefteå hela veckan och har hockeyskola så det är fritt fram för mig att träna hur mkt hund jag vill :)
 
Häromdagen var vi tre st som träffades i Nordmaling och hade träningsdag. Det blev lydnad på fm och spår och budföring på em. Lydnaden gick tillslut bra, vi tränade vi med Iggy och Eltons bästa kompisar varav ena av dem löpte så det var lite mkt störningsträning där i början (i alla fall för Iggy). Men tillslut fick jag ordning på honom och vi kunde bli kommenderade ett helt LKL 1 program. Han var väldigt peppad och kul att träna idag. Det känns som att det är lite antingen eller för hans del. Antingen är han jättepeppad och lätt kryper ur skinnet, eller så är han ofokuserad och omotiverad (seg). Föredrar helt klart det förstnämnda, bara att jag få ha tummen i ögat HELA tiden och inte släppa honom emellan momenten en sekund ens.
 
Sen efter vi ätit lunch så gick vi spåren vi lagt ut innan lydnadspasset. Men det var verkligen katastrofdåliga prestationer av bägge grabbarna. Men jag kanske får analysera lite först innan jag skyller allt på hundarna.
 
1: Hundarna har inte spårat på ett tag utan haft semester
2: Spåren hann ligga lite väl länge (ca 4 timmar)
3: Temperaturen steg till 20 grader o sol
4: Att umgås med sina bästa vänner vid lunchen med vild lek och badpaus och dessutom där en löpte tömde ut de sista av hjärncellerna.
 
Sist gjorde vi en budföring och den klarade Iggy av bra sånär som att det alltid är ett litet pyssel att få honom från mottagaren tillbaka till mig.
 
Dagen därpå var jag väldigt spårsugen. Så jag åkte ut och la spår åt bägge hundarna. Det fick ligga 1 timme bara den här gången och nu fanns inga andra retningar i närheten.  Bägge grabbarna gjorde ett väldigt bra spårarbete och av gårdagens fadäser märktes ingenting :) Såå skönt!
 
Ikväll var det spanielträning. Temat var stadga och med mig hem fick jag en del väldigt bra tips på just att lära in sittsignal och stadga.