Idag träffades en del av gänget som ska tävla lydnad i övik nästa helg på klubben för ett genrep.  De e faktiskt hela 13 Umeå ekipage som ska tävla den helgen :) 
 
Vädret hade ju mycket övrigt att önska. Det började med uppehåll men började regna mer och mer. Tack och lov verkade inte Elton bry sig alltför mkt. Skönt! Han brukar ju vara rätt så fjantig annars med vädret. 
 
Körde igenom hela elitprogrammet fast uppdelat i två halvor.
 
Fritt följ: funkar väldigt bra. Det är vändningar i språng marsch och stegförflyttningar bakåt och vänster som hade behövt förbättras. 
Zätat: Sättandet fungerar inte alls :( 
Inkallning med stå och ligg: Fungerar väldigt bra med handtecken så det ska jag köra vidare med.
Rutan: fungerar bra med target i rutan. Utan fungerar det sämre. Då ställer han sig gärna för tidigt (utanför rutan). Måste bli bättre att ta bort den oftare på träning. 
Apporteringsdirigering: fungerar bra när inte apporterna försvinner bland gräs eller löv och han inte får syn på rätta på direkten. Då vill han gärna ta mitten. Vill gärna ställa sig slarvigt vid konen och har ibland låg fart till konen. Måste bli bättre på att belöna upp bara konskicket. Sen har ju gripandena mycket mer att önska men det ids jag inte jobba med nu. Får bli ett vinter projekt med bättre gripanden :)
Metallapport+hopp: Han gillar inte metallen och har stor respekt för täckta hinder pga för många krascher in i det. Därför blir det väldigt tveksamt gripande och väldigt tveksamt återhopp samt att han håller apporten i ett väldigt löst grepp. Jobbar mkt med att belöna upp detta ordentligt och ha låg hinderhöjd. 
Vittring: här har vi problem med för hög aktivitetsnivå. Han griper ofta fel av bara farten Alternativt tar upp rätt och släpper för att han bara måste kolla resten med Han kan dock detta moment om han är i rätt sinnesstämning. Borde bli bättre på o mängdträna detta. vill gärna tugga på pinnen med.
Fjärr: om första skiftet är sitt så kan det bli ett halv sitt eller att jag måste ge dk. Måste träna att första är sitt på långt avstånd.  Sämsta skiftet är stå-sitt. Tränar detta med planka. Då funkar det bra!
 
summa summarum: de flesta momenten känns stabila och bra. Det är mest detaljer som bör fixas till. Mina största problem just nu är vittringen och rutan.