Ja vad ska man säga. Året har snart gått och det jäkligt fort. Dags att börja summera ihop året.
 
Jag kan inte vara mer än nöjd med min lilla svarta råtta. Vi började året med att tävla lydnad och det i klass 3. Vi tävlade  tre gånger (Umeå, Åsele, Norsjö) och tog ett 1a pris 2 av de gångerna. Sedan innan hade vi redan ett 1a pris som vi tog i vännäs i december så då var LP3 bärgat :) Lydnadsmålet för året var här redan nått!
 
Bruks tävlade vi endast två tävlingar under året. Båda i Umeå, vårprovet och höstprovet. Båda i spår. Blev uppflyttad bägge gångerna och vann dessutom bägge! Uppflytt till högre på våren och till elit på hösten :)
 
Agility är den gren vi tävlat mest i (11 tävlingshelger). I början på året hade vi inga pinnar i HO2 och var precis uppflyttade till AG3. Resultatet är att vi tog tre pinnar i hopp och nu är uppflyuttade till HO3 och vi tog även ett CERT i HO3! Vi har två sm pinnar totalt, en i vardera klass.
 
I augusti anordnades det även ett vattenprov för spaniels i umeå. Jag anmälde mig, köpte vilt och tränade ett par veckor innan provet. Resultatet blev att vi klarade både det enkla och svåra vattenprovet och blev "provbäst" dessutom! Nästan utan träning :)
 
Nu i december anmälde jag mig till elitklass i lydnad. Döm om min förvåning då han går skitbra, fixar alla momenten och vi får ett 1:a pris och dessutom vinner klassen!
 
Under vintern drar vi även en hel del på skidor för motion och aktiveringens skull. Han verkligen älskar det och trots sin storlek så tar han uppgiften på fullaste allvar och ger järnet jämt!
 
Jag kan bara vara jättenöjd med resultaten under året. Elton har återigen bevisat att han verkligen är en allroundhund av stora mått (trots hans 16 kg). Alla uppgifter han ställts inför har han klarat av hur bra som helst.
 
Min största önskan är han får vara fortsatt frisk under 2013 så att vi kan hålla på med alla aktiviteter som inplanerat. Mål för 2013 kommer i ett senare inlägg.