I helgen har det verkligen blivit träning för hela slanten.
 
Vi har bildat en unghunds grupp där vi ska träna lite grundläggande agility i höst och vinter. Första passet var i lördags. Jag är jättestolt över min prick som kunde träna LÖS fast det var en annan valp i lokalen samtidigt och tränade :)
 
Vi körde två kombinationer. Bägge rakt fram bara med bommarna på marken. Ena kombinationen var det fyra hopphinder på raken och andra var det hopphinder, tunnel, hopphinder.
 
Tanken var att träna hindersug och självständighet mot skål/leksak. Och det gjorde min lilla pärla så fint. Fullt fokus rakt fram, gjorde inte fel en endaste gång.  Sen provade jag att sätta honom och kalla in över dessa hinder. Det funkade utmärkt.
 
Jag märker en stor grundläggande skillnad mellan han och Elton i agilityträningen. Elton har jag fått jobba mkt med att han ska ha stadga i starten och inte tjuva. Iggy har inte en tendens till att ens flytta en tass fastän jag går 20 meter ifrån. Skönt!
 
Sen paus och sen träff med ett lydnadsgäng. Två nya hundar. Även där kunde jag träna med Iggy lös och han brydde sig inte om de andra hundarna :) Tränade på snabba gripanden av apport och snabba lägganden samt lite fritt följ.
 
Sen på söndag så åkte jag ut med en tjej och spårade på en äng. Iggy fick ett 50 meters spår rakt fram i medvind med godis i spåret och pinne på slutet. Elton fick ett 300 meters med en del vinklar o tre pinnar.  Det blåste typ storm så de var inte lätt för Elton men han klarade de tillslut men det var inte något vackert arbete. Två av 3 pinnar hittade han.
 
Iggy spårade jättefint. Han till och med tog upp pinnen i slutet!! Jippie :) Tror jag måste börja utöka längden nu innan snön kommer. Kanske lägga till en vinkel?
 
Vi gjorde också ett uppletande och en budföring med hundarna. Jätteduktig Iggy även där. Den där spanieln är verkligen en stjärna i allt man gör med honom :)