Jag håller just nu en valpkurs för björkstadens hundklubb på tisdagar. Det är 8 valpar av olika raser och åldrar med tillhörande ägare som också är av skiftande åldrar och bakgrund.
 
Ikväll hade vi miljöträning på agendan. Vi var nere i stan och gick i gallertrappor, åkte hiss, gick i parkeringshus, gick förbi vasaplan och massa bussar, lät valparna hoppa upp på olika saker, bänkar, lastpallar mm. De håller ju även på att bygga en galleria så det lät rätt mkt från det med.
 
Många av valparna var lite försiktiga och även om de flesta tillslut klarade av dom olika sakerna så märktes det vilken skillnad det var på Iggy och dem. Nu är ju Iggy några månader äldre (valparna är mellan 3-7 mån) men redan från liten valp har han varit väldigt miljötrygg, nyfiken och social.
 
Märker ändå att det är en liten spökperiod på g just nu. Ibland blir han plötsligt rädd eller ser nått som inte jag ser. Men det är rätt lindrigt. Nä det jobbigaste är egentligen hundmöten, eller att promenera med nån kompis som har hundar. Då blir han superfjäskig och stört omöjlig att gå i koppel med.