Igår åkte jag till Norsjö och tävlade lydnad igen. 2 dagar i rad kanske inte är optimalt men jag åkte och hoppades på det bästa. Jag plockade upp Katharina med sin Briard på vägen som skulle tävla Elit. Alltid kul med resesällskap!

Men vi hade inte lika mycket flyt den här dagen tyvärr. Elton var lite berörd av den nya miljön. Ridhuset var dessutom pyttelitet och läktarna med publiken satt väldigt nära.  Tycker dock han gjorde ett fint program ändå men domaren var inte lika generös med poängen.

Tyvärr så nollade vi rutan eftersom Elton inte hittade den. Jag  försökte dirigera in honom i den men Elton sprang mest bara omkring som en yr höna och jag fick inte in honom i mitten. Suck! 40 poäng bort där. Hade vi nollat rutan i lördags hade vi klarat 1:a priset iallafall eftersom vi fick så höga poäng. Så det blev ett 2:a pris idag. För Katharina gick det heller inte vägen.

Så nu är min fina serie av 1:a pris spräckt. Det har som gått på räls för oss när det gäller lydnaden, men efter 8 1a pris (3 st i klass 1+ 3 st i klass 2 + 2st  i klass 3) blev det då ett 2:a pris.

Men några guldkorn kan jag ändå ta med mig från tävlingen. Vittringen har gått super bägge dagarna, snabbt ut och direkt ta den rätta. Dock med några omtag påvägen in vilket vi måste jobba på.

Inkall med ställande har gått mycket bättre än jag vågat hoppas på, ännu finns stora förbättringsmöjligheter men igår fick jag till och med betyg 9!

Fjärren har gått väldigt bra om man tänker på hans förflyttningar. Dock blir han ju ganska berörd av tävlingsmiljön vilket har krävt en del dubbelkommandon men för mig är hans rörelsemönster i förflyttningarna det viktigaste. Dessutom var avståndet i går mycket längre än 10 meter eftersom jag såg att Elithundarna stod på samma avstånd som klass 3 hundarna! Men mer träning på fjärren i störande miljöer och nu ska fjärren funka på 15 meter innan jag tävlar klass 3 igen!

Fritt följ är ju som vanligt hans bästa moment men jag behöver även träna det i störende miljöer samt lägga lite extra krut på stegförflyttningarna.

Så nu vet jag inte faktiskt när nästa tävling blir. Det finns ingen nära och bra tävling som jag vill åka på framöver. Kanske är lika bra att vänta till våren och tävla på hemmaplan.

Betyg:

Sittande i grupp: 10
Platsliggande: 10
Fritt följ: 8,5
Sättande: 8
Inkall med ställande : 9
Rutan: 0
Apportering över hinder: 9,5
Apportering metall: 8
Vittring: 7
Fjärr: 7
Helhet: 8,5
Totalt: 234 poäng av 320 och ett 2:a pris