Ja nu försvinner mer snö dag för dag och även om jag delvis saknar snön och draget så längtar jag även jättemycket till att äntligen kunna vara ute i skogen och träna! I veckan har jag tränat uppletande två gånger på en fläck som nästan har tinat fram. Fläcken ligger 10 minuters promenad från där jag bor så det är väldigt smidigt!
 
Elton kom ihåg vad han ska göra, han sökte fint och springer rakt ut men hans favoritföremål hämtar han ju alltid först (mjuka saker, helst vantar!) Hårda plast föremål tillhör inte favoriterna så det måste jag träna mer på. Överlag tror jag på att försöka variera rutor och föremål så mycket som möjligt. Gärna träna med andra så man kan byta föremål med varann så att hunden blir van vid att plocka konstiga saker med annan lukt än förerens. Men som sagt är det just nu lite begränsat var man kan träna uppletande. Men på ett par veckor går det nog att vara överallt hoppas jag!
 
Elton den söt nöten plockade till och med upp en bajspåse i rutan som ramlat ur min ficka, duktig kille! Dessutom provade jag med en dyngsur vante som legat i rutan hela vintern-inga problem!
 
Idag tränade jag brukslydnad med Helene. Det blev fokus på kryp, skall och frammåtsändande. I krypet har han bra teknik men glider gärna för långt fram, i höger svängarna vill han gärna lätta lite från marken med armbågarna med.. Skallet jobbar vi på med. Jobbar växelvis med att få upp intensiteten i skällandet samt med att få bort hans hoppande i fotpositionen. Snart måste jag lägga till tystnaden med. Blir inga poäng om hunden inte kan vara tyst :)
 
Frammåtsändandet gick jättebra idag. Tränade först saktagående från target till matskål, varierade då med belöning från mig och varsegod rakt fram. Sen tränade jag galoppsträckan till target och belönade den separat. Tillsist satte jag ihop det några gånger och belönade när han självmant stannat på targeten och sedan börjat skritta några steg.Mycket duktig kille! Nu hade jag ju inga "gubbar". Men så fort apellplanen tinat fram på klubben måste jag börja med att ställa ut dom och öva in en målpunkt där han ska sakta av istället för targeten.