Så har år 2015 snart gått mot sitt slut och det börjar att bli dags att summera året som gått.
 
Året började väldigt tråkigt med att Iggy var nyopererad med artroskopi för sin FCP i bägge armbågarna. De följande månaderna innebar att allt fokus låg på att få Iggy frisk. Jag gjorde allt i min makt med rehabträning. Det var watertread mill flera ggr/vecka i början, besök hos fysioteraput, korta promenader som blev längre, cavaletti, balansboll, massage mm.
 
Med Elton blev det  lite dragträning under vintern och någon tävling dessutom, åkte till Skellefteå och tävlade drag på vitberget. Inget cert blev det men ändå ett hyfsat resutlat- 1 mil på 30 min i ett asdrygt före med massor av tunga uppförsbackar. Sen blev det vindelälvsdraget i mars som var årets happening tror jag.  Perfekt väder, perfekta spår, härligt sällskap. Vad mer kan man begära?  Beroendeframkallande! Absolut något jag vill göra igen :)
 
 
 

Sen kom ett positivt besked när jag var på återbesök hos en ortoped i Luleå. Iggy var så gott som återställd nu och vi fick fritt fram för att börja bygga upp kondition och muskulatur igen :) Det skulle dock dröja ytterligare till sommaren innan han fick vara lös igen.
 
I maj började spårträningen för Iggys del. Skonsamt och bra järngympa! Dock fick jag slita mitt hår och verkligen klura då Iggy inte alls var speciellt begåvad som spårhund. Hit och dit flög han som en vante och sen tappade han motivationen snabbt för spåret om något annat hände. Så det var ju perfekt att jag anmält Iggy till tåmelägret i juli.  Där fick drillas en hel vecka i spår vilket gjorde att i  poletten började trilla ner så sakteliga.
 
 
Under våren blev det inget tävlande alls nästan för min och Eltons del. Efter semestern så tävlade jag och Elton i bruks på några tävlingar. Tyvärr så krockade flera möhippor och bröllop med brukstävlingar vilket gjorde att det blev oerhört lite tävlande, endast tre tävlingar blev det. På de tre tävlingar som vi deltog i så gick det dock bra (2 CERT bland annat!)  men tyvärr inga SM poäng.
 
Iggy var ju friskförklarad till sommaren så jag gjorde debut i lydnadssammanhang med honom och vi tog snabbt 3 raka 1:a pris under juli och augusti. I slutet av oktober startade vi klass 2 och tog två raka 1:a pris.
 
Vi tränade också en hel del jakt under sommaren och hösten, vi var ner till Iggys uppfödare två tillfällen under sommaren och tränade och målet var att starta på Umeås vattenprov. Vi startade som planerat och Iggy var så duktig och klarade bägge proven! Iggy har verkligen fått blodad tand på att hämta fåglar :)
 
 
Summering:
 
Iggy
  • Blev friskförklarad
  • Tog 3 x 1:a pris LKL 1 = LP1
  • Tog 2 x 1:a pris LKL 2
  • Godkända vattenprov
  • Genomfört MH samt BPH
  • AD och HD röntgad samt patellakollad
Elton
  • 2 x CERT (av 4 brukstävlingar)
  • DM mästare i spår
  • DM mästare i lydnad
  • 3 SM pinnar i agility
 
Ganska okej år tycker jag ändå med tanke på att halva året gick bort åt Iggys rehab. Ser fram emot vad 2016 har att ge. Mer om det i ett senare inlägg.