I helgen har jag varit på agilitytävling i Piteå med Elton och det var hans officiella debut! Tidigare har vi varit med på en inofficiell tävling i Ronneby och folksam cup i Umeå som oxå var inoficiell.

Jag är mycket nöjd med helgen. Dels har vi varit på sökläger hela veckan och sovit i husvagn och allt vad det innebär och dels har vi inte hunnit träna så mycket alls på sista tiden. Trots det har Elton varit såå duktig och jag kan inte vara mer än nöjd med hans prestation.

På lördagen började vi med agilityloppet och där vi fick 10 fel. En vägran pga lite missförstånd om vilken väg som skulle tas och sen sa jag fel ord när han skulle ta gungan. Istället sa jag balans och då blev det en flygande cocker som gjorde en luftfärd från gungan. Mitt fel! Han är väldigt känslig för orden, jag försöker vara extra tydlig vid gungan och balansen för de ser ju så lika ut men det är inte så lätt att hålla tungan rätt i mun på tävling ;) Dock är det inget som gör Elton någon större skada, Wilma däremot hade ju blivit livrädd för en sån händelse och inte velat ta balanshindrena på ett år eller nåt ;)

Andra loppet var hopploppet. Och där skrällde vi och vann! På en väldigt bra tid dessutom. Vi vann med 5 sekunders marginal till 2an av totalt 37 startande, inte illa för att vara debuten! Fin rosett och ett presentkort på en försäkring vann vi.

Söndagen regnade det på morgonen och var svinhalt underlag (gräs). Jag bestämde mig för att köra så lugnt som möjligt för att undvika skador eftersom Elton gärna halkar i sin iver när det går för fort. Det blev ett strul i slalomet och sen en vägran. Totalt 10 fel och vi hamnade på en 13 plats.

När hopploppet skulle köras hade solen börjat titta fram och det hade torkat upp. Jag glömde bort var jag hade i kopplet och värmde upp Elton på heltfel sett. Jag taggade upp han till tusen genom att kampa och sen hade jag en galen cocker på plan! Vi fick helgens enda diskade lopp här. Men vad gör väl det! Man lär av sina misstag.

Kul har det varit att träffa gamla kompisar man inte sett på en evighet! Det är nog så kul med det sociala runtomkring, utan det hade det inte varit något kul alls att fara iväg och tävla.

Jag bjuder på Eltons vinstlopp: