Nu när Iggy börjar närma sig halvåret så kommer jag plötsligt på hur gammal han är. Snart ingen liten söt valp längre utan en unghund! Vissa startar ju lydnadsklass ett när hunden är 10 månader. Så bråttom har inte jag men jag har ändå börjat så smått nosa på lite grundövningar. Nu när jag har fått semester finns det dessutom mer tid för Iggys träning med.
 
Något jag roar mig med på kvällarna är att surfa runt på Youtube och bloggar och få inspiration för vad man kan träna med en valp. Just nu håller jag på med "klossen", alltså bakdelskontroll, baklängesmarch som kommer bli grunden till fot samt grunderna till apportering.
 
Det som nästan känns stört omöjligt just nu är apporteringen. Känns ju löjligt att säga det då det nästan förväntas att en hund som är en apportör ska ha problem med ett sånt moment? Viljan att springa och hämta ett föremål är det dock inget fel på. Det är snarare att gripa och hålla fast ett föremål och sitta still med det i munnen som är problemet. Jag tror problemet är att så fort Iggy ser en godis så vill han spotta ut det han har i munnen. Vi håller på med att träna på att han ska kunna fortsätta kampa trots att jag håller en godis med andra handen. Att det bara är på loss kommandot han får ta godisen. Men det är såå svårt!
 
Här är en video på det jag tränar:
 
 
 
 Och en jättesöt jaktcockervalp som är duktigare än Iggy på avlämningar just nu ;)
 
 
I veckan var jag på brukshundsklubben och Iggy fick då prova på att springa igenom en agilitytunnel. Inga problem där inte! Det kommer bli så kul att börja träna agility med honom sen. En annan sak som glädjer mig är att det går bättre och bättre att träna och leka med honom på klubben. Tidigare kunde han knappt leka då de var så mycket som störde men nu går det faktiskt rätt bra! Bara man har rätta leksakerna så :)