Elton har varit på dejt med en sockersöt tik som kommer ända från Norge- Dejten var "lyckad" och nu får vi hålla tummarna för att det kommer resultera i ett antal valpar i slutet av augusti!

Tiken heter Navigare Rampejente i stamtavlan med kallas Lotta till vardags. Hon är en nätt och söt liten tik på 10 kg och kroppsligen har hon en väldigt sund fysik med raka ben och kort rygg. Mentalt är hon (av det lilla jag sett) en mjuk, trevlig och lättsam tik och som har väldigt mycket fart utomhus.

Lottas pappa heter Whaupley tramp "Ramp" och är svensk jaktchampion. Han vann även cocker SM 2009
Lottas mamma heter Björshults vild och Vacker "Mir" och hon är norsk räddningshund!

Lotta har HD A och AD: UA. Öga UA
Elton har HD B AD UA Öga UA och patella UA.

Lotta har blivit utvärderad i norge vid 1 års ålder med tanke på de jaktliga egenskaperna och fått bra lovord. Hon har även fått testa lite sök/räddning och är ett bra ämne även där. Enligt ägarna så är hon en tik som har bra på och avknapp med stor arbetslust.

Jag hoppas och tror att den här kullen kommer bli både hälsomässigt och mentalt väldigt bra. Elton har ju bevisat att han inte verkar ha några begränsningar arbetsmässigt för vad han kan uppnå. Vid 4,5 år har han tre championat: Svensk lydnadschampionat, svenskt agilitychampionat och svenskt hoppchampionat. Dessutom har han cert i elitklass spår och uppflyttad till högre klass sök.

Dn här kullen är verkligen något för dig som vill ha en hund av det lilla formatet med som har en outsinlig arbetslust och kapacitet. Intresserade kan höra av sig till Kristin Wear Prestrud. Kennel navigare har en egen sida på facebook: Navigare cockervalper 2013.

 
 
Valparnas stamtavla:
 
 

1 kommentarer

Desiree

27 Aug 2013 10:54

Så flott - og så fin Elton er blitt! - Lykke til videre - ser han gjør det kjempebra i alle konkurranser - Pluto er fortsatt med - han lever livets glade dager med lek og trening og mye kos - Ingen konkurranser på ham - PS - Bloggen hans er nedlagt

Svar: Hej och tack för hälsningen i min blogg! Snart ska jag åka till Roros och hämta hem en valp efter Elton :) Låter bra att Pluto har det fint med er. Synd att ni lagt ner bloggen, hade varit kul att se bilder på Pluto, om han är lik sin bror :)
Lisa Edvardsson

Kommentera

Publiceras ej