De senasta månaderna har Iggy och Elton rykt ihop ett antal gånger. Det har hänt ett par gånger i samband med att Elton fick sin parning och efter det blev det lite extra spänt plus att Iggy generellt varit lite extra hormonell då det varit väldigt mkt löptikar i området i vinter. Han har helt enkelt växt upp och blivit mer kaxig. Sen vet jag inte om Elton har ont fast han inte visar det och därför har kortare stubin därför?
 
Ikväll var vi hos min syster på middag. Hundarna var i hallen bakom kompostgaller men syrrans unge släppte av misstag ut dem i lägenheten. Peter föste då in dem i hallen igen lite bryskt vilket triggade igång Elton och de rök ihop. Han försökte sära dem och blev då biten i handen. Bägge ungarna blev ju såklart rädda och även vi vuxna. Att Peter blev biten var såklart en olyckshändelse och hade inte hänt om han hade lugnt lockat in dem i hallen och sen stängt kompostgallret. Men lätt att vara efterklok....
 
När sen hundarna hade varit ifrån varann en stund och vi tog ut dem i koppel ihop var de som inget hade hänt. Senare busade de på promenaden och låg o tvättade varann på golvet. Så jag skulle säga att 99 procent av tiden så är de bra vänner, åker bil i samma bur, sover i samma bädd på dagtid, leker och busar på promenader mm. Men sen ibland kan de gå snett. Tex om de kommer främmande och man inte vill att Elton ska hoppa och håller honom i halsbandet, då blir han frustrerad och frustrationen vänds till agressivitet vilket går ut över Iggy om han är i närheten. Elton klarar i princip inga fysiska korrigeringar, att man bär eller lyfter honom, vänder honom på rygg eller håller fast honom eller säger till honom på skarpen. Bästa sättet är att avleda beteendet istället. 
 
Men nu ska jag prova igen med att ge Elton smärtstillande o se om han blir lite mindre på tårna. För den här vintern har det varit oftare än vanligt det blivit spänt emellan dem. Hundar har ju en förmåga att kunna dölja hur ont de faktiskt har. Även om han är pigg o glad och haltfri kan det ju finnas någon smärta som jag inte märker. 
 
 
Ett par timmar efter bråket- bästa vänner igen!
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej