I tisdags blev lillskiten Iggy 10 veckor och dags för en uppdatering. Rumsrenheten går bättre och bättre. Han har ju "bara" bajsat inne en enda gång under tiden han varit hos mig. Kissolyckorna blir färre och färre. Han kissar alltid när han kommer ut men ibland händer det inne oxå.
 
Elton är hans stora idol och där Elton är där vill Iggy vara. Elton leker ibland med honom och är jättesnäll med honom men han vill helst inte sova i samma korg (även om det hänt ibland).
 
Iggy är mycket tryggare när han har Elton i närheten. Lämnar jag dem själva för att duscha, eller slänga sopor mm så är han helt lugn. Däremot om jag lämnar Iggy helt själv så uppskattas det verkligen inte. Så det är väl mest den biten vi måste jobba på.
 
Ute så följde han mig hack i häl första veckan men nu har han börjat tycka det är mkt intressantare att upptäcka världen själv. Han är en mästare på att hitta allt möjligt att stoppa i sig. Får jämt och ständigt plocka ut skit ur munnen på honom såsom fimpar, tuggummin, småsten, snus, papper, kapsyler, jord mm. En stor nackdel med att inte bo i eget hus alltså!
 
Han har träffat några få utvalda hundar och det har gått bra. Dock tycker han inte om skällande hundar. Mörker är inte heller någon favorit.
 
Han är en väldigt balanserad valp med en bra avknapp, sover mest jämt och är hur enkel som helst att hantera eftersom han slappnar av så lätt i famnen.  Han är social men inte överdrivet. Han kan gärna hälsa på människor men kastar sig inte över dem.
 
Som sagt, han är väldigt olik Elton på så vis att Elton hade noll impulskontroll, var ett yrväder och ville fram till allt och alla och det fanns bara galopp i hans värld. Men Iggy är ju bara 10 veckor än så länge. Lilla odjuret i honom lär väl vakna såsmåningom.

Kommentera

Publiceras ej