Jag är på jättebra humör. Jag har hittat ett jätteperfekt träningsställe för att träna lydnad. Hyfsat bra belysning och bra ytor som dessutom är skottade. Jag talar om en skola på berghem. Tidigare tränade vi på en fotbollsplan allderles brevid skolan men nu är det fullt av snö där och säkerligen blir det en isbana där snart. Men en övergiven skolgård kvällstid är perfekt!

Det milda vädret gör även att det går hur bra som helst att träna utan vantar. Bylsiga kläder beöver man inte heller. Så sluta gnäll alla som säger att de e omöjligt att träna vintertid. Det går, bara man har fantasi att hitta ett bra ställe att träna på! Fast de e klart, skulle de plötsligt bli 20 minus blir de ju såklart mindre lätt. Men man kan fortfarande träna fartiga moment såsom inkallning, apportering, rutan mm.

Träning ikväll gick väldigt bra. Körde gripande av apport och tungapport (1 kg). Gick väldigt bra med tennisboll som belöning! Godis är inte alls lika motivationshöjande och får sämre gripanden. Vill dessutom ha samma tempo ut som in med apporten, även med tungen.

Fritt följ med störning. Kräver mer träning! Har märkt att akilleshälen i fritt följ inte är uthålligheten eller attityden utan helt enkelt att han är så känslig för störning i form av kommendering och ljud runtikring. Här är det bra att alltid träna med någon så man kan få hjälp!

Rutan gick väldigt bra, bra fart ut och stannade inte för tidigt någon gång. Snarare svårigheter att stanna på det hala underlaget men reaktionen på mitt kommando är blixtsnabb.

Fjärren gick väldigt bra. Bra tempo i skiftena men ändå ingen framflyttning :) Har bytt handtecken för sitt från stå och det har gjort underverk. Peppar peppar!

 

Kommentera

Publiceras ej